Gör inte planking

Ett nytt fenomen har börjat uppträde på det berömda facebook: “planking”. Det inne bär att man lägger sig platt på mage på ett udda ställe, en kompis tar kort på detta och lägger ut på facebook. Det är mycket populärt i Australien och det finns flera facebook grupper som håller på med detta.

Det första dödsoffret har skördat i denna farliga lek. En ung pojke i Australien, Brisbane lade sig på ett balkongräcke, sjuvåningar högt upp och ramlade ner. Hur än ambulansfolket försökte så gick hans liv inte att rädda. Om någon vill veta mer om denne unge man så kan ni leta upp minnessidan för Acton som han hette.

Denna lek sprider sig som en löpeld genom facebook och detta är endast det första offret. Håll ögonen öppna för vad era barn, kompisar och närstående gör inne på facebook. Det som verkar så spännande är faktiskt livsfarligt både för dem själva och andra som råkar ut för en planking.

Lämna ett svar