Fortsättning semester 2005

Efter stoppet i Innsbruck fortsatte vi mot Brennerpasset. Jag hade hittat en camping percis innan, men pojkarna ville inte stanna i Österrike utan fortsätta till Italien. Det var för kallt och nu ville de ha sol och värme. Jag kan också berätta att det tar två stycken dvd filmer att passera Österrike. Hur jag än försökte få pojkarna att intressera sig för den vackra utsikten så var blickarna endast på dvdn och filmen de just då såg.

Jag satt och beundrade utsikten åt alla håll. Det var underbart vackert och vädrret växlade mellan solsken och duggregn om vartannat. Efter ett par timmar närmade vi oss Brenner och betalstationen. Så passerade vi själva passet som var en vidunderlig räcka av höga broar långt över dalarna.

Det hisnade när man tittade nedåt i dalen. Alperna reste sig högt ovanför täckta av moln och solen sken i dalen. Vilken kontrast. Nu började det bli dags för en rast igen och vid Europabrucke fanns det rastplatser så där tankade vi, rastade hundarna och pojkarna.

Flera turistbussar och bilar stod här och det vimlade av turister. Jag frågade pojkarna om de hade lust till ett bungyjump, men det hade de inte. Men det var det andra som gjorde och vi tittade en stund på de modiga. Lite mat åt vi också så att vi fick lite energi för resten av färden. Hela färden genom Österrike bjöd på den ena vykortsbilden efter den andra. Eftersom pojkarna inte ville övernatta i detta land så fortsatte vi in mot Italien. Det som blev lite problematiskt var att i Italien kan man inte ta in på vilken camping som helst, då det inte är tillåtet att ha med sig hundar överallt. Men det skulle väl lösa sig tänkte jag.

Efter en lång tunnel var vi i Italien och nästan genast kände vi att luften blev annorlunda. På tempmätaren i bilen såg vi att det var +32 ute, så vi bestämde oss för att stanna och sträcka på benen. Precis när vi kom ut ur tunneln frågade en av pojkarna:”är vi snart i Österrike?”. Däär ser man hur mycket en tonåring bryr sig om utsikter och vackra landskap. Men de blev nöjda när de fick till svar att vi var i Italien. Vid första bensinmack stannade vi och tog fram kartan. Det var inte alltför långt ner till Gardasjön som var målet för vår första camping, så vi bestämde att åka dit. Visserligen var vi en dag för tidiga, men man kunde kanske stå utanför en natt. Alltså fortsatte vi färden.

Fortsättning följer……

Kommentera