Nya mätningar har gjorts

En ny mätning på hur folk tycker om partierna i Sverige har gjorts, och nu redovisar man det i block igen. Faktum är att miljöpartiet har deklarerat att man inte samarbetar med socialdemokraterna i något block längre. Så det finns endast ett block för närvarande och det är alliansen. Om mp sedan väljer att samarbeta med socialdemokraterna i en regering, återstår att se, men isåfall blir det som ett eget parti och inte i något block. Det är inte självskrivet att de gör det.

Sedan ser jag alla dessa mätningar som mycket vilseförande då de pendlar från vecka till vecka och allt beror på vilka som tillfrågas. Att det skulle vara någon Juholt effekt att socialdemokraterna ökat, tror jag inte heller på. Utan jag tror att det har med förhoppningar om att det ska bli en annan politik än den Mona Sahlin förde. Man vill se en förändring och det återstår att se om partiet lyckas infria de förhoppningarna. Gör de inte det så kommer resultaten på mätningarna att se annorlunda ut.

Vi väljare är inte tillförlitliga när det gäller vad vi tycker, utan det pendlar hela tiden. Att sedan socialdemokraterna lyckats synas i media har säkert gynnat dem. Tidigare så lyckades inte Mona med den saken och det gav sämre mätningsresultat. Dessa mätningar som kommer nu ska man nog inte ta för allvarligt. Det är de som görs under ett valår som mer talar om hur vi väljare tänker. Vad man också ska ha i åtanke är att vissa mätningar görs på uppdrag av partierna själva och då tillfrågas naturligtvis endast vissa. Allt för att få en så fördelaktig prognos som möjligt.

Frågan är också om vi tänker rösta i block eller på partier nästa val. Hur de själva vill framställa sig återstår att se och med vilka de vill ingå i en regering. Så därför tänker jag inte kommentera fler mätningar förrens det blir valår.

Lämna ett svar