Utrikesministern åker vidare till Bryssel

Carl Bildt har inte varit många timmar i Stockholm innan det bär av till Bryssel och utrikesministermötet i morgon. Ett möte där också Sten Tolgfors och Gunilla Olsson kommer att var med på. Totalt är det fyra ministeråd som kommer att närbara. Frågor om mellanöstern och nordafrika kommer få särskild fokus. Kroatiens medlemskap i EU är i slutskedet och man kommer att avhandla det under mötet.

Senare i veckan är det möte med G8 och säkert val av ny ordförande i IMF. Före mötet har man anordnat ett eG8 möte i Paris, som behandlar internetfrågor. Eftersom  det är en fransk pr-byrå som håller i det är Bildt en aning skeptisk, då Frankrike inte har samma hållning till internet som Sverige, men han kommer att hålla koll på det.

Obama som medverkar kommer att gästa Polen efteråt och träffa presidenter från centraleuropeiska länder.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/05/22/nu-ivag-till-bryssel/

Lämna ett svar