Sverige kommer troligen att drabbas av askmolnet

Det verkar som att askmolnet från vulkanutbrottet på Island kommer att drabba Sverige under tisdagen. Vinden beräknas komma från sydväst vilket gör att det först drabbar VästraGötaland och sedan södra Sverige. Än så länge har man inte planerat att stänga några flygplatser, men man avvaktar vad som händer och troligtvis kommer man att vara tvungen att stänga dem.

Europa kommer att drabbas under onsdagen och det kan bli allvarliga förseningar i flygtrafiken. Luftrummet över Island är stängt och man beräknar att stänga av all flygtrafik i nord Norge och norra Finland under dagen idag.

Hur blir det med alla som bokat resor och vill åka på sin semester? Stängs luftrummet kan de inte komma iväg och måste stanna hemma. Jag undrar om de får sina pengar tillbaka då? Själv har jag aldrig varit utsatt för en sådan situation att jag inte fått åka på grund av någon naturkatastrof. Jag tycker synd om alla förväntansfulla som inte kan åka på sin efterlängtade semester. De som befinner sig utomlands får väl åka tåg och buss som förra gången det var vulkanutbrott på Island.

Många kanske inte hinner hem i tid för att börja arbeta igen och kommer förlora pengar på grund av det. Nu är jag glad att jag slutat att flyga. Om det inte är terrorister så är det naturkatastrofer som lägger hinder ivägen. Att boka en flygresa idag är som ett lotteri. Man får vara glad om man får komma iväg på sin resa.

Lämna ett svar