Fortsättning semester 2005

Vi tyckte att det riktigt skönt att vara framme vid campingen och att vi fått en tillfällig plats, även om vi måste flytta på oss nästa morgon. Efter alla upplevelser under resan och alla intryck behövde vi landa i huvudet också. Pojkarna började utforska platsen och vi förbereda middagen. Då det var så varmt, bestämde vi oss för att grilla och sitta ute.

Hundarna låg nöjda i gräset och vi drog ut markisen så de fick lite skugga. Nere vid stranden där vi stod var det enormt trångt och vi var glada över att få flytta därifrån. Kvällen var ljum och mörkret kom snabbt, så vi satt ute ett bra tag.

På morgonen vaknade vi tidigt, badande i svett. Mannen gick upp till receptionen för att höra var vår plats fanns, så att vi kunde åka dit direkt innan frukosten. Sedan packade vi ihop stolarna och kopplade på vagnen. Det första hindret vi måste förbi var ett träd som lutade över den lilla väg som vi skulle åka på. Med några centimeter klarade vi detta. Pojkarna och jag gick utanför för att hålla koll på att vi höll oss på vägen, då den var smal. Efter trädet svängde vägen skarpt mot vänster och så kom en väldigt brant backe. Det var svårt att få någon fart i kurvan så med krypfart skulle mannen köra uppför. Halvägs började det ryka från hjulen på bilen och motorn jobbade hårt i värmen. Där blev det stopp och i med handbromsen. Nu var vi rätt nervösa, då lågväxeln för fyrhjulsdriften inte ville gå i.

Utan frukost och med bil och husvagn mitt i en brant backe som ledde rakt ner i sjön, blev alla lite skärrade. Jag såg framför mig hur hela ekipaget åkte baklänges ner i sjön med hundarna i . Folk kom för att titta på och de trodde nog inte att vi skulle klara det. Men mannen höll sig lugn och fick i fyrhjulsdriften på lågväxeln, så ekipaget började röra sig sakta uppåt. Det kändes som att det tog en evighet, tills vi var uppe.

Sedan var det inte långt till vår plats, som var hur fin som helst. Vi hade utsikt mot poolen och lite skugga från träd.

 Vi kopplade från vagnen och rullade in den med handkraft. Några grannar hjälpte till. Så skönt att vi klarat backen och nu stod på vår plats. Pojkarna var varma så de gick bort till poolen och tog sig ett dopp. Det lustiga var att man måste ha badmössa som kostade några euro, så det var fullt med guppande blå och röda huvuden i vattnet.

Under tiden gjorde vi frukost och drog ut markisen. Skönt att kunna sitta i skuggan och äta. Nu kunde vi pusta ut i en vecka. Så länge skulle vi stanna i Moniga.

Vid lunchtid stängdes poolen och man hade siesta. Allt blev så lugnt och tyst överallt. Då tog vi med hundarna ned för backen till Gardasjön, så de fick bada. Vattnet var ljummet och gav inte så mycket svalka, men både vi och hundarna njöt ändå.

Detta blev en daglig rutin under vår vistelse där.

Fortsättning följer…….

Lämna ett svar