Tomas Bodströms bok släpps idag

Efter sin avgång från politiken har Tomas Bodström, skrivit en bok som heter: Inifrån – Makten,myglet och politiken. Många bävar nog för vilka avslöjanden som kommer i den. Det första som kommit fram är att en kupp fick bort Mona Sahlin från ordförandeposten. De som icensatte den var Håkan Juholt, Helen Fritzon, Morgan Johansson och Peter Hultqvist.

Vad som fick dem att göra det, får man läsa sig till i boken. Men man kan ana att de ville ha mer att säga till om och makten är en lockande drog. Tydligen finns det inre stridigheter i partiet och vissa var inte nöjda med hur Mona skötte enandet av de olika falangerna. Tomas Bodström menar att det var det första hon borde gjort och sedan skulle hon försökt förändra politiken i partiet. Hon försökte förändra innan hon enade och det blev hennes fall.

Nu funderar man om Håkan Juholt kan ena partiet, efter att ha kuppat sig till sin position. Finns det de inom det egna ledet som inte vill att socialdemokraterna ska gå mer åt vänster, vilket verkar vara Juholts linje? De uttalanden som kommit från Juholt och hans närmaste i olika frågor, visar att de inte pratat ihop sig speciellt bra. Något de bör tänka på innan nästa uttalande görs av någon av dem. Jag tänker bl a på frågan om JAS planen och engagemanget i Libyen.

De borde förankra sina ståndpunkter i partiet före de går ut med det i media. Medlemmarna ska inte behöva läsa i tidningarna hur man ställer sig i olika frågor.

Jag tror att många kommer att omvärdera sin åsikt om Juholt efter att ha läsat Tomas Bodströms bok. Kanske hade han aldrig blivit partiledare om de läst boken först eller så hade han blivit det tidigare.

Lämna ett svar