Oj oj, vilken häftig reaktion det blivit på Bodströms bok

Kanske anade han att det skulle bli en hel del reaktioner på boken och att många skulle göra mothugg. Antagligen ligger det någon slags bitterhet bakom att avslöja människor man arbetat tillsammans med. Var det motståndet mot en förnyelse som Mona ville göra med Bodströms hjälp? Detta är endast spekulationer från min sida, men nog tänker alla att det är något som ligger bakom.

Juholt reagerar med att Bodström spelat fotboll längre än han varit inom politiken. Det tycker jag är rent skitsnack. Tydligen är det som Bodström skriver och säger att man måste vara uppfödd inom partiet, annars hör man inte dit. Klicken i den innersta kretsen gillar inte sådana som kommer in från andra håll. Något som andra partier har visat vara mycket värdefullt för att förnya sin politik. Att ha arbetat tio år med politik anser i allfall jag som en lång tid. På arbetsmarknaden säger man att alla borde byta arbete vart femte år, och det tycker jag ska gälla de som sysslar med politik också.

Sedan menar Juholt att om man byter namn är det bara pr. Men hallå! Det betyder också att man förändrat sin politik och vill visa det i namnet. Tänk om centern fortfarnade kallat sig bondeförbundet ? Hur väl stämmer det med de väljare de har idag? Men att byta namn tänker sig Juholt aldrig, så länge han är partiledare. Så tyvärr, alla vi som hoppades på förändringar i det socialdemokratiska partiet får se på månen efter det. De tänker trampa i gamla hjulspår och låt dem göra det.

Hej då socialdemokraterna, ni blir omsprungna av fler andra partier och snart kan ni kalla er socialdemokratiska pensionärspartiet. Ni kommer att bli tvungna att ändra ert namn till det tillslut.

2 svar på ”Oj oj, vilken häftig reaktion det blivit på Bodströms bok

Lämna ett svar