Fortsättning semester 2005

När vi äntligen kunde sätta oss ute på vår plats, pustade vi ut och kunde börja njuta av semestern. Vädret var precis som vi hade hoppats med sol och värme. Lite frustrerande var det att pojkarna mest satt och spelade på x-boxen, istället för att bada och njuta. Så i ett försök att aktivera dem med något annat, åkte vi in till den lilla staden och hyrde cyklar till dem. Då upptäckte vi också att det fanns en annan väg till och från campingen, som var mycket större och inte slingrade sig mellan hus. Det var den vägen alla andra husvagnar använde och inte den vi hade åkt. Vilken lättnad det var.

Staden var inte särskilt stor, men charmig. Pojkarna borde inte åka vilse utan kunna hitta tillbaka till campingen utan problem. Så nu kunde de ta sig till olika ställen utan att vi behövde köra dem hela tiden. De fick lite mer att göra. Det fanns även trampbåtar att hyra, vilket de gjorde minst en gång varje dag. En viss rutin blev det med promenader och bad för hundarna och oss själva, medan pojkarna skötte sig själva. Vid lunch kom de och åt, sedan lite spel ett tag, för att åka ner till stranden och bada.

Eftersom det är sötvatten, behövde vi inte duscha av hundarna och de kunde ligga i skuggan för att torka. Precis bredvid vår husvagn fanns ett par stora tält utställda, som folk kunde hyra. Närmast oss bodde en engelsk familj, som vi pratade en del med. De var lite rädda för vår största hund, men när de förstod att hon var helt ofarlig tordes de kela och prata med henne. Hon låg ofta under deras tokställning där de hängde sina våta badkläder och handdukar, helt oberörd av att det droppade och att de kom och hängde sina kläder.

Vi trivdes väldigt bra på campingen och åkte endast korta turer för att handla mat. Men det fanns en liten affär på campingen också så det mesta kunde vi köpa där. Vinet var otroligt billigt och gott. Någon dag köpte vi pizza till middag och den var mycket godare än den vi har i Sverige.

På kvällarna gick vi en promenad utmed stranden in till byn och satt en stund vid någon bar. Roligt att titta på folk och dricka något gott. I kolmörkret tog vi oss tillbaka till campingen. Men det var många därifrån som gick där så vi var absolut inte ensamma. En härlig lugn vecka efter alla strapatser. Men så kom dagen för vår avresa. Nästa camping som vi bokat låg söderut, utanför Venedig.

Fortsättning följer……

Lämna ett svar