Fortsättning semestern 2005

Efter en härlig vecka med mycket bad och sol, var det dags för oss att fortsätta till nästa camping som vi bokat. Vi skulle bege oss ner till Venedig, för pojkarna hade önskemål att se den staden. Vi var ganska mätta på detta stället så det var bara skönt att sätta sig i en luftkonditionerad bil och ge sig ut på vägarna igen.

Det var stor motorväg hela vägen ner så det borde gå ganska fort. Trafiken var tät och många lastbilar var ute. Den första staden vi kom till var Verona som är en väldigt stor stad upptäckte vi.

Vi gjorde ett kort stopp där, men eftersom pojkarna ville ned till havet och inte var särskilt intresserade av att stanna någon längre tid åkte vi vidare. Lite av ett dilemma när man har tonårsbarn med sig som inte är lika intresserade av sightseeing. Staden är mycket vacker kan jag intyga efter att ha varit där en gång tidigare. Väl värd att åka runt och titta i. Den är väl mest känd för Romeo och Julia som bodde där, och som det skrivits både teater och opera om.

På bilden syns Julias hus med den berömda balkongen. Men efter detta åkte vi vidare mot Venedig. Det var ganska tråkig väg över stora slätter med åkermark , med bergen runtomkring oss. Men vi ville inte riskera att hamna på någon liten smal väg, så vi höll oss kvar på motorvägen.

Efter att ha åkt nästan hela dagen, kom vi mot kusten och höga berg tornade upp sig framför oss. Det blev att åka genom otaliga tunnlar innan vi såg havet och kusten. Den camping vi valt ligger på en tunga ut som börjar strax innan man kommer till Venedig. Denna tunga löper utanför själva ön och bildar lagunen som Venedig är omsluten av.

Det finns otaliga campingar på denna landtunga så vi fick åka en bra bit innan vi var vid vår camping. Precis då var det siesta och vi fick vänta ett tag innan de öppnade.

Precis till höger om entren var området för hundar, så dit svängde vi efter incheckningen. Varje plats är inhägnad av träd och man slipper stå i solen, men väldigt trånga. Så vi fick koppla av vår vagn och knuffa in den med hjälp av grannar för hand. Det tog ett tag men så var vi på plats och kunde börja sätta ut möblerna och markisen. Vi upptäckte att det var endast sand och inte så roligt för hundarna. Men nu var alla hungriga så maten skulle fram fort som ögat.

Fortsättning följer…..

Kommentera