Äntligen är slaktaren från Srebrenica på väg till Haag

Så skönt att läsa i tidningarna att Radic Mladic är gripen och på väg till domstolen i Haag. Han greps i sin kusins hus i byn Lazarevo och allt ska tydligen gått lugnt till. Efter 16 år kan Serbien äntligen sätta punkt för en fruktansvärd tid i sin historia. Carl Bildt tar mot detta besked med glädje och gratulerar presindet Tadic för gripandet. Mladics kusin är förvånad att han greps, då han trodde att det aldrig skulle ske.

Serbien har ansökt medlemskap i EU och detta var ett av kraven för att man skulle börja förhandla. Nu kan det börja i oktober som man beräknade. Skönt att man kunde gripa honom levande så han kan ställas till svars för det han gjort. Bevisen är så starka att det råder inget tvivel om att han blir dömd för sina illdåd. Plötsligt kände man att solen värmde igen.

Lämna ett svar