Fortsättning semester 2005

Med den konsgjorda gräsmattan blev det riktigt fint vid husvagnen. Jag köpte en borste som jag sett att de andra också hade och med svischande tag kunde jag sopa bort den sand som lade sig på mattan. Tyvärr så var inte vädret lika solsäkert som det uppe vid Gardasjön, så den andra dagen vi var där drabbades vi av ett häftigt regn.

Det blev en innesittardag med läsning för oss vuxna och spel för pojkarna. Det varade inte länge, men efteråt var luften fruktansvärt fuktig. Molnen dröjde sig kvar så det spelade ingen roll att vi inte hade så mycket sol på vår plats. Tredje dagen då molnen fortfarande härskade, bestämdes att pojkarna och mannen skulle ta båten in till Venedig. Jag som hade varit där tidigare, stannade vid husvagnen med hundarna. Vi ville inte stänga in dem i husvagnen på grund av värmen. Så jag placerade mig på uteplatsen med dem och datan.

De tog med sig kamera och lovade ta massor av kort som jag kunde titta på när de kom tillbaka. Vid jämna mellanrum ringde de också och berättade var de befann sig och vad de såg. Så jag var i Venedig ändå. Inte långt från campingen låg en liten hamn där man kunde åka båt till staden och där var vi dagen innan och handlade i marknadsstånden.

Jag köpte några av de vackra maskerna som är så typiska för Venedig. Någon souvernir vill jag alltid ha med mig från ställen vi besöker och dessa masker är mycket vackra. Några proffsbilder från staden köpte jag också.

Suckarnas bro har väl många sett på bilder från Venedig och det fanns otaliga att köpa. Pojkarna uppskattade faktiskt besöket i staden och pratade entusiastiskt om allt de sett. Så jag kände att det inte gjorde något att jag “offrade” mig så de kunde åka dit.

Rialto är väl en annan bro som ofta är fotograferad och vi har en hel del broar efter vår semester där. Staden är ju byggd på en ö så det är ju inte så konstigt.

Under tiden jag satt ute med hundarna började det att regna så vi fick dra oss in i husvagnen, vilket var lite tråkigt. På kvällen slutade det att regna och när vi gick en sväng med hundarna var det show på scenen. Men det var mest för barnen och ungdomarna så vi stannade inte särskilt länge och tittade. Istället gick vi bort till en av uteserveringarna och tog ett glas.

Fortsättning följer….

Lämna ett svar