Ny mätning gjord

Jag tycker dessa mätningar som kommer är lite för ofta och jag undrar vem som egentligen beställer dem. Nu har i alla fall Synovate kommit med en ny som publiceras i DN idag. Hur många eller vilka kriterier de bygger sin mätning på vet jag inte.

Den säger att socialdemokraterna har gått om moderaterna och har idag 33% av väljarnas sympatisörer och moderaterna har 32,7%. Ingen större ledning men om man bortser från procenten så tror jag att det ändå är så att sossarna har fått tillbaka en del väljare. Glädjande är att sd verkar gå tillbaka och det kan vara så att deras väljare inte orkar hålla gnistan uppe. Nu är man inne i riksdgshuset och har inte visat framfötterna särskilt väl eller rört om i grytan. De får inte det utrymmet de ville ha.

Vänsterpartiet har tillsammans med centern tappat sympatisörer och jag tror att det kan bero på att varken Ohly eller Olofsson syns i pressen. Nu vill ju journalisterna i vanlig ordning föra fram moderaterna mot socialdemokraterna, de får mest plats i pressen. Miljöpartiet har nyss valt nya språkrör och man vet inte riktigt var de står idag och det visar sig i mätningarna att de varken vinner eller förlorar symapatisörer.

Men som jag skrivit tidigare anser jag inte att dessa mätningar ska tas på så stort allvar. Under ett valår ser man mer hur väljarna svänger och då brukar det oftare finnas frågor som gör att partierna profilerar sig mer. Socialdemokraterna har inte profilerat sig nämvärt i mer än en fråga, kulturen och vad man får vänta på är när de gör det. Sedan kommer säkert en mätning som t.ex görs i juni då mandatet i Libyen går ut, och man ska ta ställning för en fortsättning, visa andra siffror beroende på vad väljarna tycker.

Lämna ett svar