Fortsättning semester 2005

Tyvärr fortsatte det växlande vädret under hela vår vecka nere vid Venedig. Ömsom sol och regn, vilket gjorde att vi for ut och in i husvagnen under dagarna. Jag tyckte att jag sopade utanför och inne i vagnen hela tiden men sanden var precis överallt. Då det inte var så mycket att titta på var det nästan skönt när dagen kom för vår avresa. Husvagnen fick vi baxa ut från platsen med handkraft och grannarna var snälla och hjälpte till. Vi ställde oss utanför och gick bort och handlade innan vi åkte vår väg.

Så tog vi adjö av campingen och vår slutsats var att nog hade vi haft det bättre vid Gardasjön. Men med en erfarenhet rikare styrde vi ut på autostradan norrut. Nu planerade vi att stanna en natt i Österrike på väg hemåt. Vi hade god tid och behövde inte alls jäkta. Vägen var flerfilig och behaglig att åka på så vi satt och kopplade av.

Det var inte så tät trafik och vi kunde hålla en bra fart. Efter en stund gjorde vi ett stopp så att alla kunde göra sina toalettbesök och hundarna rastas, men vi vill hinna till Österrike innan mörkret så vi fortsatte ganska snart. Några mil innan Bolzano var det dags för mat och tankning av bilen. Det var köer vid nästan varje bensinstation och när vi hittade en som det var färre bilar vid, stannade vi och tankade. Värmen slog mot oss och vi satte oss inne i husvagnen när vi åt.

Så var det dags att åka vidare. Efter en stunds färd började bilen att hacka och vi var tvungna att köra av vid en annan bensinmack. Där dog bilen och det var ingen chans att få igång den. Bara att ringa en bärgare. Vi fick vänta ett tag innan den kom och till min fasa kördes vår bil upp på den och husvagnen togs på släp. Jag satt mest och blundade för så otäckt var det. Denna bärgningsbil körde oss en bit och av autostradan, för han hade inte tillstånd att köra någon annan stans. Men mannen tittade under huven och så fick vi igång bilen igen. Då kopplade vi på husvagnen och fortsatte upp på motorvägen igen.

Vi var jätteglada att färden kunde fortsätta. Men på motorvägen utanför Bolzano var bilen död igen. Det var inte roligt för bilar och långtradare körde förbi i hög fart, så vårt ekipage gungade av vinddraget. Dags att ringa bärgare igen då.

Fortsättning följer……

Lämna ett svar