Juholt har belönat skåne för kuppen mot Mona

Idag avslöjar expressen att skåne belönats för sin insats att få Juholt vald till partiledare. Hela systemet för bidrag till partidistrikten har han ändrat så att skåne får mer pengar än något annat.

Så fick Skåne mer pengar av Juholt

* Varje valkrets som har tre ledamöter i riksdagen får 500 000 kronor i grundsumma. Därtill får de pengar för varje ytterligare ledamot.
* Skåne, som består av fyra valkretsar med tre ledamöter i varje, fick därför 500 000 kronor i grundsumma för varje valkrets, vilket gav
hela distriktet två miljoner.
* Om pengarna hade delats ut till distrikten i stället för valkretsarna
hade Skåne inte fått fyra grundsummor på 500 000 och inte kommit upp i två miljoner.
* Efter att fyra distrikt med många ledamöter, men bara en valkrets, protesterat kompenserades de och fick mer pengar för den femte
ledamoten och uppåt.

Några distrikt protesterade som t.ex Stockholm där man har fler ledamöter men endast ett distrikt. Då fick de mer pengar. Ann Wolgers, Juholts partisekreterare vill inte kommentera detta.

Tomas Bodström skrev att Mona kuppades ut i sin bok, vilket verkar vara sanning. Juholt var sarkastisk mot honom och menade att han inte kunde särskilt mycket om politik, när han verkar kunna en hel del om maktspel i allafall. Denne jovialiske pingvin är visst en riktigt ful fisk. Han avskedade ju Östros på ett fult sätt och nu undrar man vad mer han gjort. Helen Fritzon, Magnus Jacobsson och Juholt, tre av kuppmakarna.

Lämna ett svar