Utrikesministern bloggar om Mladic

Eftersom Carl Bildt har en stor inblick i vad som skedde i Serbien under Mladics ledning, kommer han naturligtvis följa rättegången mot honom. Den forne ledaren är nu förd till tribunalen i Haag. Bildt hoppas att allt kommer i dagern och även sådant som är av historiskt intresse och kan klargöra hur situationen var.

Även sammanträdet i utrikesnämnden har avverkats, utan att något formellt beslut angående Libyen tagits. Eftersom ett möte ska hållas den 8:e juni angående fortsatta insatser av FN, förväntar sig Bildt att någon förfrågan kan komma i nästa vecka.

Idag befinner han sig i Rom för 150 års jubileet och trots att det är arbete så tycker Carl Bildt att det kommer att bli en trevlig uppgift.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/05/31/ocksa-utrikesnamnd/

Lämna ett svar