Vilka ska ha rätt till lön efter avslutad anställning?

Är det endast riksdagsledamöter som ska ha den rätten? Läser i dagens tidning att åtta stycken riksdagsledamöter från vänsterpartiet lyfter lön på över 30.000/mån flera år efter att ha avslutat sina uppdrag. Det är säkert bara några få av de som fortfarande har sin lön kvar. Tror inte Mona Sahlin besökt arbetsförmedlingen efter att hon slutat som partiledare. Nu ska v se ta kontakt med dessa åtta men kommer de att bli av med denna lön? Jag anser inte att man ska ha en sådan rättighet, bara för att man suttit i riksdagen.

Alla andra som blir av med sin anställning på ett eller annat sätt, får leva på den ersättning man får från facket och a-kassorna. Man måste skaffa ett nytt arbete snabbt för att kunna fortsätta leva normalt. Om man vill studera så får man ta lån, annars fungerar det inte. Det är lätt för dem i regering och riksdag att bestämma hur ersättningar ska betalas ut till oss “vanliga”, när de själva har sin försörjning säkrad flera år framåt. De drabbas inte av dessa beslut.

Ska vi som väljer dessa riksdagsledamöter kunna kräva att de ska skaffa sig nya arbeten, istället för att lyfta en lön de inte förtjänar? Det är ju vära pengar de lever upp. Pengar som kunde användas till något annat, för att förstärka t ex. fattiga barn. Se till att alla får åka på kollo. Det borde journalisterna sätta fingret på istället för att bara klaga.

Lämna ett svar