Fortsättning semester 2005

Efter att ha sovit rätt bra på natten, då det var lite svalare och vi kände oss lugnare, åt vi en stadig frukost. Vi fick hjälp med att koppla på husvagnen på bilen av hjälpsamma campare. Marken var lite mjuk där vi stod så den hade sjunkit ned lite och stad mycket stadigt. Sakta rullade vi ut på den lilla vägen mot autobahn och upp genom Tyskland. Utanför Munchen stannade vi på en bensinstation och bunkrade upp dricka och filmer till pojkarna. Nu skulle vi åka så långt upp som möjligt. Helst till någon camping nära färjeläget.

Det gick väldigt tungt i kasselbackarna och vi blev omkörda hela tiden. Uppför kröp vi fram för bilen orkade inte hålla farten och nedför måste foten hållas på bromsen så det inte gick för fort, annars började vagnen att vobbla. När vi äntligen passerat alla backar och det planade ut kunde åtminstone jag slappna av lite mer.

Mitt på dagen gjorde vi ett kort stopp på en rastplats för att äta och sträcka på benen. Då passade jag på att titta på kartan efter någon camping som natten skulle tillbringas på. Eftersom vi inte visste hur långt vi skulle hinna, prickade jag in några stycken efter vägen. Sedan var det dags att åka vidare. Tror inte att någon av oss njöt speciellt av resan uppåt, då alla ville hem så fort som möjligt. Att dra med en bil som inte orkade med husvagnen var jobbigt.

Vi åkte hela dagen så billjudet satt i huvudet även då vi pausade vid nästa tillfälle som var innan Hamburg. Alla tyckte att vi skulle köra vidare, ja hundarna hade inget val men de sov hela tiden, så det verkade gå bra. Trots tät trafik utanför Hamburg gick det bra och vi tog oss upp mot Fehrnman.

Där hade jag sett ut en camping som verkade bra. Som tur var fick vi en plats och kunde gå och handla mat till middagen. Det kändes bra att vi klarat av Tyskland och endast hade båtresa och en kort bit hem nästa dag. Mätta i magen stack pojkarna på upptäcksfärd och vi tog hundarna på en promenad. Det var en jättefin camping och hade vi haft vår bil och mer tid så hade vi nog stannat någon dag där.

Campingen låg nere vid havet, skyddad av stora vallar som man kunde promenera på. Vi gick en lång bit på den och då kände vi att det faktiskt var semester. Något som vi nästan glömt, då vi stod på bakgården till verkstaden nere i Italien. Vädret var soligt och vi kunde sitta ute till långt in på kvällen. Så skönt med grönt gräs och fågelkvitter.

Fortsättning följer…..

Lämna ett svar