Mer galna förslag

Jag begriper inte hur förslaget att cyklister ska få cykla mot rött ens kan läggas. Ska barn få köra på hur som helst? Vi vet ju att barn inte tänker sig för utan har helt andra saker i huvudet, när de är ute och cyklar. Alla föräldrar och även skolorna lär ut trafikvett och hur de måste cykla i trafiken. Vilket man gör för att man är rädd om barnens liv. Det är viktigt att de stannar vid trafikljusen då det lyser rött.

Om de inte gör det, hur ska bilisterna kunna stanna i tid när de har grönt ljus. Ska det införas en lag där de ska stanna vaare sig det är rött eller grönt? Jag ser framför mig hur cyklister blir påkörda då de tror sig hinna över gatan, trots att de har rött ljus. Hur ska de kunna uppskatta i vilken hastighet bilarna kommer? Jag har sett en olycka då en cyklist blivit påkörd. Det var en hemsk syn. Med en flerväxlad cykel kan man komma upp i rätt höga farter och en krock blir fruktansvärd. En mjuk kropp mot en bil gjord av stål. Det är ingen bra kombination.

För att inte tala om när en stor tung lastbil kommer körande eller en buss. Hur ska de hinna uppfatta att det kommer en cyklist farande om de samtidigt ska ha koll på andra trafikanter? Blir nästa steg att gångtrafikanterna ska tillåtas att gå mot rött också? Varför ska vi ha regler i trafiken överhuvudtaget om det inte ska inbegripa alla som befinner sig där? En närstående till mig var ute och cyklade och uppfattade inte en lastbil. Hon fastnade i släpet och hakades fast, varvid hon släpades med en lång bit. Nu är det många år sedan hon låg fastspänd i sjukhussängen med skadad rygg. Som tur var klarade hon sig och kan gå, men har fortfarande men av olyckan. Ryggen värker ännu. Cykeln såg ut som en åtta efteråt och det var rena turen att hon klarade sig.

Detta vill inte jag ska hända fler på grund av att någon idiot vill tillåta att en grupp ska strunta i trafikreglerna.

Lämna ett svar