Sista husvagnssemestern

Idag tänkte jag berätta om vår sista semester med husvagn och varför det blev så. Efter denna semester bytte vi vagnen till en husbil. Vi hade fått en ordentlig tankeställare efter Itallienresan. Att åka utomlands med husvagn var ingen höjdare och detta år valde vi att semestra i Sverige. Men vi ville ha sol så vi valde solsäkra Gotland. Pojken ville inte åka omkring utan ligga still på ett ställe så vi bokade två veckor på en camping.

Husvagnen packades och gjordes klar dagen innan resan och pojken fick välja en kompis som sällskap. Så på morgonen resedagen kom hon och vi kopplade på vagnen på bilen. Vägen upp genom Sverige var samma väg vi kört många gånger och den lilla dvd:n gick varm med film till ungdomarna. Denna gång hade vi tre hundar med oss och då en nykomling på 7 månader som aldrig varit på semester tidigare. Vi hade skaffat oss en omplaceringshund. Efter många turer hemma hade tiken lärt sig åka bil, så resan gick faktiskt bra.

Vi skulle ta färjan på kvällen och kom fram i god tid innan avgången.

Innan vi kom fram stannade vi vid ett hamburgerställe och köpte lite att äta. Sedan åkte vi ned och passade på att rasta hundarna så de skulle klara överresan. Vi ville ju inte att det skulle ske någon olycka.

Vid klockan 19.00 fick vi köra ombord och sedan vänta en stund innan vi kunde gå upp på passagerardelen. Vi tog varsin hund och letade oss fram till de säten som var för hundar och hundägare. Det var rätt kaotiskt att sitta där då ungar sprang förbi och runt oss alla. Klart de var nyfikna att titta på alla hundar men det gjorde att de vaknade hela tiden och fick ingen ro att sova. Det är helt otroligt hur folk hela tiden ska ränna hit och dit på en färja. Att de sedan inte kan ta andra vägar än där det sitter folk med hundar är lite obegripligt för mig. Så det var en jobbig överresa. Vår nykomling pep en hel del och tyckte inte alls om detta.

Ungdomarna hjälpte till så gott de kunde och köpte även lite kaffe till oss så vi kunde hålla oss vakna. Att läsa var omöjligt då vi hade tre hundar att hålla reda på. Men vi överlevde och i mörkret anlände vi till Visby.

Så fort vi kunde tog vi oss ned till bilen och släppte in hundarna. Sedan blev det enstunds väntan innan vi fick köra i land. Nu hade vi en kort färd ned till Tofta camping som var vårt slutmål. Receptionen var stängd när vi kom, men det fanns några övernattningsplatser med el som man kunde ställa sig på i väntan tills det blev morgon. Skönt att kunna ha lyse och att komma i säng efter resan. Vi var trötta allihop så det blev inte någon större tur för hundarna utan vi lade oss rätt snart.

Fortsättning följer……

Lämna ett svar