Tibet= stängt p g a 60 år under Kinas styre

Nu har Kina stängt gränsen till Tibet igen och som skäl uppger de att det beror på att det är 60 år sedan landet införlivades med Kina. Men är det den verkliga orsaken? Kan det bero på att Dalai Lama avsagt sig den politiska delen och en ny ledare utsetts? Jag misstänker att det har med den saken att göra och att den nye politiske ledaren har visat sig mycket kapabel. Nu ska kineserna kväva det hela och den eventuella manifestation de planerat.

Ett land som aldrig valt att tillhöra Kina, men som hade kunnat vara en bra allierad om de fått vara ifred. Istället förtrycks befolkningen och tvingas till kommunism som inte tillåter deras religion. Folket vill endast leva i fred och sköta sitt. Dalai Lama har oförtröttligt rest världen runt för att få gensvar, men världen har inte lyssnat. Nu förfasar man sig över hur folket i Libyen, Syrien och andra arabländer behandlas och menar att de har rätt till demokrati. Men har inte folket i Tibet det då. Munkar mördas brutalt med jämna mellanrum och folket svälter.

Nu stänger de gränsen så de hjälporganisationer som är aktiva i Tibet inte kan komma in, eller ens sända in varor. Detta är kommunismens diktatur. Detta land köper Sveriges bilindustri och vi tigger pengar av det. Det är så man mår illa. Ekonomin styr och vi struntar i om ett helt land lider.

 

Lämna ett svar