Har politikerna i Stockholm fått solsting?

Det kan man i allafall börja misstänka när en artikel i aftonbladet igår skrev om en c-politiker som tyckte att stockholmarna skulle få cykla mot rött. Kan det vara ett sätt att minska befolkningen i huvudstaden? Ett par överkörda cyklister om dagen borde göra susen, för hur många kan det bli på ett år måntro?

Så kommer nästa förslag som kan fixa det ännu snabbare Catarina Elmsäter-Svärd m-politiker, vill att bilister ska få göra högersvängar utan att ta hänsyn till rött ljus. Hon säger inte om det ska gälla för alla eller endast stockholmare, men detta är ju ett bra sätt att öka på takten i att decimera befokningen. Om det ska gälla i Stockholm får ju trafikskolorna lära ut olika trafikregler beroende på var man bor. Men hur gör man om en Luleåbo flyttar eller semestrar i Stockholm och viseversa. Ska de tillämpa reglerna från sin hemstad eller hur ska de veta vad som gäller.

Ska man lära ut två olika sätt att tolka trafikreglerna? Näe, detta börjar bli rörigt och frågorna bara slår mitt huvud som stora hagel. Vad händer om jag tar körkort i Stockholm och sedan flyttar till Malmö? Vilka regler ska tillämpas? Alla turister som kommer och har lärt sig att titta på trafiklyset och köra vid grönt samt stanna vid rött, hur i hela friden ska de veta vad stockholmarna sysslar med.

Tror det är värmen och solen som fått dessa politiker att svammla på detta sätt. Ja, jag skyller på solsting tror jag och låtsas att jag inte har hört talas om något så urbota idiotiskt. Eller är det ett 08-virus som härjar i staden? Vi skåningar hade aldrig kommit på något så idiotiskt.

Nog ser hon ut som att hon fått solsting. Catarina Elmsäter-Svärd.

Lämna ett svar