Intryck från partiledardebatten

Jag tittade mer på debatten för att riktigt få grepp om hur politiken drivs idag. Det jag läst i tidningarna säger att det blev oavgjort mellan Reinfeldt och Juholt, vilket jag inte riktigt håller med om. Visserligen var Juholt aggressiv och försökte hugga likt en terrier, men jag saknar alternativ för det han klankar på. Att endast säga att Sverige ska bli som det en gång var känns dammigt.

Reinfeldt är en intelligentare människa det märks på ordval och sakligheten när han ger genmäle. Men man kanske kan sakna glöd från hans sida, beroende på att han är en lugnare människa i sig och faktiskt sitter i regeringen. Det borde tända till mer när det näsrmar sig val.

De andra i alliansen skötte sig bra, men Maud Olofsson känns lite avslagen tycker jag. Hon var en stabil och snabbtänkt kvinna tidigare och det är möjligt att hon är trött. Göran Hägglund är snabbtänkt och jag känner att han är på gång nu igen. Björklund var bra i sitt anförande och äntligen fick man höra lite från honom. Tycker att regeringspartierna borde visa sig lite mer och inte ge Juholt fritt spelrum för sina tokigheter.

Miljöpartiets Fridolin var duktig tycker jag och gav ett bra intryck, den andra halvan av språkrörsduon har jag fortfarande lite svårt för. Lite för mycket näbbstövlar och upp till kampanda från henne. Har till och med glömt namnet Ramstag eller vad det nu är hon heter.

Ohly, ja vad kan man säga om en partiledare som tappat glöden och borde bytas ut på stört. Att vara kommunist och bo på östermalm, köra suv och barn i privatskola ger inte mig ett seriöst intryck. Men det spelar ingen roll vänsterpartiet är slut och snart finns de inte med i rriksdagen längre. De har hållit sig kvar så pass länge på grund av socialdemokraterna som stöttat dem.

Det sista riksdagspartiet med Åkesson i spetsen har jag ingen lust att ens kommentera. Men tyvärr kommer de att sno åt sig väljare från alla andra partier i fortsättningen också.

På det hela taget var det en bra debatt och nu ser jag fram mot flera, efter att de fått känna varnadra på pulsen. Främst då Reinfeldt och Juholt.

Lämna ett svar