Efter tio år avgår hon

Idag 14.15 samlade Maud Olofsson till presskonferens, där hon meddelade att hon avgår. Ett väntat beslut då hon verkat rätt trött på senaste tiden. Förra regeringsperioden var säket tuff med en lågkunjunktur som var värre än tidigare, så att samla sig för en ny med miniritetsregering tar på krafterna. Hon har gjort mycket för centerpartiet, men idag är de i skuggan av miljöpartiet och visst behövs det nytt blod för att gjuta ny energi i partiet.

Nu hoppas jag att de väljer en ung människa med nya visioner som kan hålla liv i partiet och föra det vidare. Inte som sossarna ta ett steg tillbaka och prata om förr i tiden. Maud Olofsson sitter gärna kvar som näringsminister mandatstiden ut, men säger att det är den nya partiordföranden som bestämmer om hon ska det. Hon tänker inte heller lägga sig i vem som blir vald, utan det får partiet bestämma. Mycket förnuftigt av henne och ett klargörande till dem som kanske trott att de kunde smöra för henne, så de hade en chans att bli valda.

Bara att önska lycka till Maud och önska henne ett fint fortsatt liv.

Lämna ett svar