När är bäst före datum för partiledare?

Jag undrar när man ska avgå som partiledare och vad är det som gör att det är dags för det? Ett dåligt val är väl en orsak god som någon. Mona Sahlin tog beslutet att avgå efter ett katastrofalt val. Socialdemokraterna har aldrig fått så få röster som i senaste valet. Hon har lyckats att köra ner partiet i botten. När dom sedan väljer Juholt som ny partiledare, känner jag att hans bäst före datum inte ligger så långt borta trots att han själv påstår att han ska sitta länge.

Maud Olofsson lämnar med flaggan i topp trots att centerpartiet inte fått många röster i senaste valet. Men hon var den som skapade alliansen och fick socialdemokraterna på fall. Detta kommer hon att bli ihågkommen för. Hennes tid har kommit nu och det kan rädda ett aprti som blivit ganska osynligt i regeringen. Nu är det upp till nästa partiledare att axla hennes mantel. Det är jätteviktigt att de får rätt person på platsen och jag hoppas de inte ramlar i samma fälla som socialdemokraterna.

Miljöpartiet har bytt språkrör i rättan tid. Wetterstam och Eriksson har gjort ett enormt jobb och de slutar på topp. Partiet har växt mycket under deras ledning och nu återstår om Fridolin och Ramsted? klarar att axla den manteln. Jag kan inte komma ihåg hennes namn och det bådar inte gott för dem. Det gäller att ha namn som man kan komma ihåg. De enda jag tänker på är Rongedal och det är väl en sånduo? Så det blir väl Fridolin som får dra det stora lasset.

Men frågan återstår när är bästa före datum för partiledare? Göran Persson var rätt unken då han avgick och lämnade en doft av mögel efter sig. Borde han ha avgått tidigare? Jag tror att han skulle gjort det för att lämna efter sig det bra han gjorde istället för misslyckande.

Den som borde lämna över nu är Ohly och det snabbt. Vänsterpartiet finns snart inte mer och det är hans förtjänst. Hans bäst före datum börjar nu.

Lämna ett svar