Utrikesministern angående besök av Danmarks utrikesminister

Igår var Lene Espersen utrikesminister i Danmark på besök i Stockholm. Carl Bildt ville ha en närmare förklaring om de skärpta bestämmelserna de tänker införa för gränskontroll. Han informerade också hur eukommissionen ser på det hela och försäkrade sig om att dessa nya regler inte strider mot eu-bestämmelserna. Hon försäkrade att de inte gör det.

Bildt gav Sveriges syn på det hela och att skåne och själland bör integreras mer, samt den oro som finns i skåne nu. Flera tiotusentals människor rör sig över gränsen via Öresundsbron varje dag. Denna oro skulle hon ta med sig till foketinget och även de synpunkter Bildt framförde. Öppenheten mellan de nordiska länderna bör fortsätta.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/06/18/lene-pa-besok/

2 svar på ”Utrikesministern angående besök av Danmarks utrikesminister

  1. Åter igen ser man tyvärr sverige som en dårlig granne, som inte hjälper danmark mot tysk övergripande. Tyskland låter fritt kriminella resa till danmark ock tilbaka samma väg med deras tjuvkoster.

    • Detta du skriver här är något som jag inte är så insatt i, men det skulle vara intressant att höra mer om det. Ett problem som det inte skrivits särskilt mycket om.

Lämna ett svar