Veckans snackisar

Jag lovade att ha denna rubrik varje lördag, men kom av mig under vår roadtrip. Nu ska jag försöka bättra mig.

Sista stora snackisen blev Maud Olofsson avgång. Efter flera månaders tystnad, kom det som många väntat på. En trött partiledare stiger av till förmån för nya krafter. Lite tråkigt är det att en av de få kvinnliga politikerna i Sverige försvinner från scenen. Men ett klokt beslut.

Andra snackisar har varit att nya medel för att förhindra tvångsgifte ska införas. Det ska bli kriminellt att föra bort ungdomar till andra länder för giftemål med äldre. Konstigt att det ska behövas tycker kanske många, men med nya kulturer kommer problem vi inte vetat om tidigare. En nödvändighet i ett mångkulturellt samhälle.

Partiledardebatten fick många artiklar i tidningarna och tv-tid. Vem var vassast och vem vann? Man pratade om hur de pratade och varför. Jag kan konstatera att mätningar sade att Reinfeldt vann denna första debatt. Juholts tal innehöll frågor på löpande band, men inga svar. Fortfarande vet åtminstone inte jag vilken politik eller hur man ska finansiera sina förändringar, socialdemokraterna tänker göra.
Juholt framstår mer som ett skämt än en trovärdig partiledare.

Detta är de snackisar jag kommer ihåg från veckan.

Lämna ett svar