Idag skulle riksdagen röstat om nya sjukregler

Men det blir inget av med det då Gunnar Axen (M) ordförande i sjukförsäkringsutskottet, skickade tillbaka frågan till remiss. Efter debatten igår kväll ansåg han att frågan hade utretts för kort tid.

Oppositionen ville ha en ändring av sjukförsäkringen som inte gav de svar regeringen ville ha. Man kunde inte ge ett ordentligt alternativ. Nu kommer frågan att utredas mer ingående och Tomas Eneroth får visa hur villig han är att förhandla, säger Axen. Kanske kan man få en bredare förankring om man får längre tid på sig. Att bara vilja sabotera alla regeringsförslag är vad socialdemokraterna hela tiden vill. Men det förslag de lämnat sågas av experterna och de säger att det är helt verkningslöst. De som idag nolltaxeras blir med detta förlag inte färre än med det förslag som alliansen lagt.

Innan valet hånade sossarna alliansen och sade att det skulle bli de som var beroende av sd, men nu kan man se att det är tvärtom. Sossarna är helt beroende av sd för att rösta ner regeringens förslag. Duktigt Juholt att göra sig beroende av dem.

Jag tycker att det var ett klokt beslut, då denna fråga är mycket viktig och ändå inte ska röstas genom förrens i höst. Inte minst viktigt för de som berörs av det beslut som kommer att tas. Visst vill många att det ska hända något genast men då kan flera viktiga frågor glömmas. En ändring blir det med all sannolikhet, men det återstår att se hur den ser ut.

Lämna ett svar