Utrikesministern i fortsatta samtal i Paris

Vädret i Paris är tydligen något bättre än det vi har i Sverige just nu. Bildt har många politiska samtal under dagen och frågorna om Nordafrika och Mellan östern kommer säkerligen att stå i fokus. Även situationen i Grekland och att Papandreou vann förtroendeomröstningen bådar gott inför EU toppmötet.

Kommer en fredsprosess kunna inledas mellan Israel och Palestina? En viktig fråga där den franska diplomatin har stor betydelse och Sveriges inställning till den är i samma linje som deras.

Ett G20 möte som nyligen avslutades, behandlade den livsmedelskris som nu är. Priserna har gått upp 40% det senaste året och kraven på kvalité har ökats från i-länderna. Något som enligt Bildt också med säkerhet kommer att diskuteras i de möten han deltar i.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/06/22/rik-meny-i-paris/

Lämna ett svar