Fortsättning första husbilssemestern

Vi hade varit i Danmark flera gånger med husvagnen och nu ville vi längre söderut så Rödby var vårt mål. Under sommaren är det ofta flera vägarbeten överallt i Europa och Danmark är inget undantag. Efter Bröndby kom ett stort jobb och det gick väldigt sakta. Men vi hade inga tider att passa eller särskilt bråttom så vi tog det lugnt. Man kunde märka att det var semestertider då många husvagnsekipage och husbilar var på väg, precis som vi.

När vi kom fram till Rödby såg vi att färjan just kommit in så det blev en snabbrastning av hundarna. Väntan blev inte lång förrens vi kunde köra ombord. Vi drog för alla fönster och fyllde vatten till hundarna. De skulle få stanna i husbilen under överresan. Att ta upp tre hundar på däck var inget vi ville utsätta dem för. Folk sprang runt och såg sig inte för utan de blev trampade på tassar när de låg ned, förra gången vi tog med dem. De skulle ha det bättre i bilen och det är tillåtet att lämna dem där.

Överresan tar drygt 40 minuter, så vi passade på att äta lite. Allt för att få tiden att gå. Båten går inte över öppet hav så det gungar inte speciellt mycket som tur är.

Ungefär tjugo minuter innan öppnar de dörrarna så man kan gå ned till bilarna. Vi skyndade oss ned och kunde konstatera att hundarna sovit och hade det jättebra, men de var ju såklart glada när vi kom. Vi öppnade upp överallt och stängde takluckan som vi haft öppen så de fick luft. Sedan fick vi vänta tills det var dags att köra av färjan.

Vi tänkte övernatta i heiligenhaften på en ställplats som vi fått tips om. Samhället ligger inte särskilt långt från Puttgarden.

Ett snabbt stopp vid affärerna som ligger precis efter man svängt av E47:an, gjorde vi. Både mat och dryck köpte vi då det är billigare än i Puttgarden. Vi hade en vägbeskrivning till ställplatsen och det gick bra att hitta. Denna första resa hade vi ingen Gps så vi måste hålla oss till kartor innan vi köpt borderatlasen. Så nästa dag måste vi leta rätt på en bokhandel.

Ställplatsen är väldigt stor och det finns alltid en plats, men man kan inte räkna med att det blir så fin plats. Det är asfalterat så man står ganska plant och behöver inte ta ned stödbenen. Förresten så brukar vi aldrig göra det då det ofta är hyfsat plant på ställplatserna. Många husbilar åker endast ner hit för att handla och stannar här ett par dagar. Det finns badplats och är gångavstånd ned till centrum. Ställplatsen är öppen året runt så en del åker hit och firar både jul och nyår. El finns så man har det varmt och gott, ifall man inte vill köra på gas.

Vi hittade en plats och satte oss utanför husbilen, då vädret var soligt och varmt. En kall öl smakade gott. Lite tråkigt att hundarna måste ligga på asfalt, så vi har en matta med oss till dem.

Efter en god middag, gick vi ned till centrum där det var tivoli och marknad med många stånd. Vi satte oss vid en uteservering och tittade på folklivet. En fin start på semestern.

Fortsättning följer……..

Lämna ett svar