Jag är glad att jag inte är anställd på saab

Idag på morgonen skickade ledningen ut ett pressmeddelande om att de anställda inte får sin lön, och man inte vet när den kan betalas ut. Det finns inga pengar. De arbetare som är anslutna till metall skulle få sin lön i dag, och tjänstemännen ska få sin på måndag. Unionen har sammankallt de fackligt förtroendevalda till möte på måndag.

Hur många hade inte räknat med att få sin lön för att kunna ha ett fint midsommarfirande? En del som kanske skulle åka bort får bli hemma då de inte har råd. De har räkningar och hyra att betala. Jag tycker verkligen synd om dem på saab just nu. det är 1500 personer anställda och 1000 av dem går hemma idag. Det produceras ingenting, underleverantörer får inte betalt och man vet inte hur framtiden blir.

Allt hänger på om de kinesiska företagen Pang Da och Youngman kan göra en nyemission och få fram nya pengar. Så det är säkert mycket nervöst för alla som är anknutna till saab. Ingen kan säga hur framtiden ser ut. Nästan ett hån att säga Glad midsommar.

Lämna ett svar