Utrikesministern kommenterar Obama

President Obama höll tal natten till igår, där han meddelade att 30000 soldater kommer att hämtas hem från Afghanistan inom ett år. Något som Bildt menar är i linje med de planer man har att alla soldater ska vara borta från landet år 2014.

Med tanke på USA:s budgetunderskott och att republikanska presidentkandidater aviserat att de kommer att ta hem soldaterna direkt, är detta kanske lite av strategi av Obama. Men han skickade fler soldater till Afghanistan tidigare, så det kan vara dags att ta hem dem nu.

Det kan vara dags att diskutera det politiska i Afghanistan och hur man kan hjälpa landet till stabilitet på det sättet, menar Bildt. Något som han tänker ta upp på EU:s sammanträde i juli.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/06/23/en-ny-inriktning/

Lämna ett svar