Fortsättning första husbilssemestern

Vi vaknade ganska tidigt och under frukosten tittade vi på kartan vilken väg vi skulle ta. Till södra Tyskland hade vi tänkt åka och under resan hitta en bokhandel. Från Heiligenhaften tog vi autobahn mot Hamburg/Bremen. Där borde vi kunna hitta en bokhandel.

Det gjorde vi, men inte någon borderatlas utan några andra böcker som också hade ställplatser. Första som vi hittade var Heide park, som är ett jättestort nöjesfält. Där tänkte vi stanna över natten. Man kan fylla vatten och tömma, så det verkade vara en bra ställplats.

Nöjesparken ligger vid Soltau och ställplatsen är den stora parkeringen utanför. När vi svängde in mot parken stod en husbil med ett rött hjärta på i korsningen. Först förstod vi inte vad det var, men sedan begrep vi att det var en husbilsbordell. Det var den första vi någonsin sett. Efter den har vi sett några stycken till utefter vägarna.

Vi förstod inte hur stor denna nöjespark var först. Men denna berg och dalbana syntes från parkeringen, vilken är en av alla de olika som finns i parken. Parkeringen var enorm och man behövde inte trängas direkt. Det kom väl ett tjugotal husbilar under eftermiddagen och de flesta åker nog dit för att besöka nöjesfältet. Det är inte så lätt att rasta hundarna då det är kullersten nästan överallt, men längst ned hade det växt lite gräs så där gick vi. Men det var lugnt under natten och eftersom det sitter en vakt i kuren hela tiden känns det tryggt att stå där.

Numera står vi där endast i nödfall, men denna första gång var det en bra utgångspunkt då vi inte kände till ställplatserna så bra. Vi hade en förteckning över ställplatser så den studerade vi för att hitta en plats till nästa dag. Då ville vi köra lite längre söderut.

Fortsättning följer……..

2 svar på ”Fortsättning första husbilssemestern

  1. Nice blog here! Also your web site loads up fast! What web host are you using? Can I get your affiliate link to your host? I wish my web site loaded up as fast as yours lol|

Lämna ett svar