Läser ICC mina tankar?

Lite kusligt att jag i morse skrev att Internationella brottsmålsdomstolen i Haag borde ställa Ghaddafi inför rätta. Nu kan jag läsa att de efterlyser Ghaddafi, hans son Saif al-Islam och Abdullah al-Sanoussi för brott mot mänskliga rättigheter. Det finns bevis för att de beordrat dödande av civila och våldtäkter mot kvinnor bl.a.

Men det gör mig glad och företrädare för Libyens regering protesterar mot beslutet. Det kan de gärna göra för nu är det fritt fram att jaga dessa män och fånga in dem. De ska ställas till svars för det de gjort. En bra markering till andra dikatatorer att de inte kan göra som de vill mot människor.

Nästa steg borde vara att syna alla de andra som dödar oskyldiga människor. Demokrati är en rättighet och att kritisera landets regering och parlament. Nu har foket gått lite längre, men de har varit förtryckta under en lång tid vilket gör att människor tar till drastiska metoder för att bli av med förtryckare. Jag välkomnar ICC:s efterlysning, som gör dessa män till förbrytare och lovligt byte att fångas in.

Lämna ett svar