Verkar bli ännu en het dag i Grekland

En av parlamentsledamötena blev attackerad av demonstranter efter att han sagt ja till sperförslaget. Tydligen vill grekerna att landet ska gå i konkurs. Tror de att allt ska bli bättre då? Faktum kvarstår att det inte finns pengar att driva landet längre och man behöver nödlån. Inga löner kan betalas ut om kunkursen är ett faktum och det är väl ännu värre än att få en liten lön. Många får sin lön nästan halverad mot tidigare och det måste absolut kännas.

Men att förstöra den inkomst man har med att kasta in stenar och annat i hotell,affärer och barer verkar hål i huvudet. Turister måste evakueras och det dröjer säkert ett bra tag innan några nya törs komma. Många affärsidkare får slå igen och den inkomst man haft är lika med noll. Jag vet inte hur a-kassan ser ut i Grekland men den är säkert inte bättre än i Sverige.

Idag ska parlamentet gå genom sparförslagen och det planeras demonstrationer utanför. Man säger att regeringen ska störtas och en revolution ska ske. Detta vinner de ingenting på utan då är landet på ruta ett igen och dessa nödlån man nu är lovad kommer säkerligen inte att betalas ut. Om folket tror att bankerna ska hjälpa så är de helt fel ute. De som klarar sig bäst är just bankerna som räddar sina pengar genom att föra ut dem ur landet.

På 90-talet fick vi i Sverige känna av hur det är när allt stramas åt och nu är det grekernas tur. Det tråkiga är att de borde börjat tidigare då hade inte detta hänt.

Lämna ett svar