Bråk mellan gamla och nya partiledningen i socialdemokraterna

Mona Sahlin och Håkan Juholt är verlkilgen inte såta vänner. Mona har uttalat sig om att Håkan kuppade bort henne från partiledarposten och de båda talar idag inte med varandra. Göran Persson tog tidigt parti för Juholt och har tät kontakt med honom. Det pratas om att han ska arbeta som rådgivare åt Juholt då han i stort sett fick utan någon som helst överlämning.

Ett exempel är att i förra veckan skrevs det en hel del om att amerikanska CIA haft agenter i Sverige som avslöjades 2009. När avslöjandet kom ringde Carl Bildt till Mona och berättade allt för henne. Detta har hon inte fört vidare till Juholt, som endast skrev till regeringen i förra veckan att de måste lägga korten på bordet. Något uttalande ville han inte göra då han hade varit tvungen att baktala Mona.

I vilka fler frågor har hon underlåtit att lämna information till Juholt? Säkerligen en hel del då hon inte pratar med honom. Hur fult spelade han mot Mona vid valet av partiledare? Hon verkar ju inte ha lämnat sin post i samförstånd med den nya ledningen. Kan detta vara orsaken till att Juholt sparkade alla som varit nära Mona? Jag tror det och har han spelat ett fult spel kan han gott ha det.

Men detta tyder på att det finns en räjäl spricka i partiet och att det kommer att komma fler tillfällen då det märks.

Lämna ett svar