Fortsättning första husbilssemestern

Efter ett par trevliga dagar i Wangen, var det dags att åka vidare och vi tänkte hålla oss på den tyska sidan. Bodensjön är ju omgiven av flera länder så det gällde att kolla på kartan.

Vi tänkte att det borde finnas fina ställplatser i Konstanz då den staden ligger så fint vid sjön. Det var ju inte så lång väg för oss att färdas heller. På vägen stannade vi för att handla och titta i våra böcker efter ställplatser. Jag hittade en och den skulle vi försöka hitta. Det borde inte vara så svårt tyckte vi och var väl peppade efter att vi hittat till Wangen så bra.

Vädret var fint och det var en hel del trafik. Detta var ett riktigt turisstråk, för många turistbussar stod parkerade lite här och där. Jag satt med kratan i knät och vi närmade oss stan med gott mod.

Men snart upptäckte vi att detta var en väldigt stor stad och att det inte var särskilt lätt att hitta någonstans. Vi tänke att hamnen var ett bra ställe att utgå från, men efter att vi nästan hamnat i färjkön mot Schweiz ett par gånger gav vi upp det. Trafiken var tät och ett tag verkade det som att vi bara körde runt runt hela tiden. På ett ställe såg jag en skylt till en camping och vi svängde ditåt. Fick väl bita i det sura äpplet och ta in på en sådan då. För ställplatsen hittade vi inte alls.

Campingen låg nere vid vattnet och väl där stannade vi utanför och gick in för att se hur det såg ut. Det var en rätt nersliten camping och inte ett ställe som vi ville stanna på. Alla husvagnar stod så tätt inpå varandra.

Vi gick tillbaka till husbilen och tog ut hundarna på en promenad i omgivningen. Sedan var det dags att få i sig lite mat och göra upp nya planer. Vart skulle vi ta vägen? Att åka tillbaka till Wangen var inte så roligt, eftersom vi just kommit därifrån. Ett nytt ställe ville vi komma till och i Singen verkade det finnas flera ställplatser. Någon av dem borde vi väl kunna hitta. Klockan var eftermiddag och efter att ha snurrat runt i Konstanz kände vi oss rätt mätta på att åka omkring. Nu ville vi sitta och koppla av. Alltså åkte vi till Singen.

Fortsättning följer……..

Lämna ett svar