Psykologisk krigsföring i Libyen

Sara-Josefina Holby en av våra psyops från Sverige ska leda en trupp militärer som ska idka psykologisk krigsföring i Libyen mot Ghaddafi. Det är första gången Sverige skickar en sådan trupp utomlands i skarpt läge. Truppen ska t.ex. sprida flygblad, sända ut radio från herkulesplan som flyger över städer i Libyen mm. De arbetar på gränsen mellan agent- och spionuppdrag. Ett farligt läge som innebär att de kommer att bli beskjutna och attackerade på alla möjliga sätt.

Detta har Juholt medverkat till och jag hoppas bara att Leia får tillbaka sin matte hel och välbehållen när detta är över. Tjänsten innebär att Holby kan vara borta ända till september och mycket kan hända på den tiden. Sen vet man aldrig om det kan förlängas. Hon flygs omedelbart ned till natos bas i Neapel och även resten av truppen hon ska leda. I truppen kommer även tolkar och översättare att ingå, inhemska som utbildats för detta ändamål.

Jag önskar Sara-Josefina Holby och alla de andra all lycka och hoppas att de kommer hem välbehållna. Vilket jag tror att leia också gör som nu är inkvarterad hos släktingar i Nyköping.

Lämna ett svar