Idag ska Juholt tala i Almedalen

Aftonbladets ledarskribent Daniel Swedin vädrar morgonluft och höjer partiledaren till höjderna. Tydligen har han varit på ett seminaruim i socialdemokraternas biograf Borgen igår. Bara namnet på biografen får mig att rysa. Där var Waidelich med en näringslivsekonom och höll ett seminarium om urabanisering. Det välkomnar Swedin, som menar att alliansen gått is tå och inte har något annat att komma med än jobbskatteavdrag.

Det är klart han säger så eftersom han är sosse, men vad jag fått ut av talen är framtidsvisioner och det ska politiker ha. Men det är klart att längtar man till upp till kamp grejen så väntar man ivrigt på sin kamrat och hoppas att ett eldigt tal ska komma idag.

Men kvinnorna i partiet är kritiska till Juholt och menar att man struntat i jämställdhetspolitiken. Jytte Guteland ordförande i SSU vill att partiet ska bli det nya feministiska partiet i Sverige. Undrar vad Juholt och FI säger om det? Jag har lite svårt att se Juholt propagera för jämställdhet och det kanske beror på det Ylva säger om hans mustasch. Det är en manlighetsymbol och jag tänker lite Stalin och Hitler där. Något hårt som inte har med feminism att göra.

Det känns som att kvinnorna i socialdemokraterna inte är riktigt nöjda med att det blev en manlig partiledare. Vi får väl se om Juholt nappar på Jyttes kritik. Men klart är att sossarna satsar på städerna och skiter i landsbygden och det gör åtminstone mig arg.

1 svar på ”Idag ska Juholt tala i Almedalen

Lämna ett svar