Då är Almedalsveckan över

Gotland övergår att vara semesterort för partysugna stureplansbrats och polisen får mer att göra. Politikerna åker till sina semesterställen, och en del måste arbeta ett tag till. Hur var denna partivecka då?

Den tråkigaste talaren var Åsa Romson som var rena sömnpillret att lyssna på. Hon får åka hem och träna på att bli mer intressant. Jimmy Åkesson fick den uppmärksamhet han ville ha och det genom att de andra partierna, plus journalister ignorerade honom och sd.

Jag tyckte om Reinfeldts tal om framtiden och hans visioner som visar på ett tänkande framåt. Maud Olofsson var bra och gjorde ett känslosamt framträdande. Hon är duktig på att bjuda på sig själv. Synd att hon ska avgå. Juholt var en besvikelse då han inte nappade på de frågor som kom upp i debatten. Han kör på sian egna idéer och istället för att prata om framtiden, blickar han bakåt vilket är oroväckande.

Ohly och vänsterpartiet lever i en tynande tillvaro och jag tror att partiet löper stor risk att ramla ur riksdagen i framtiden. Samma gäller för Hägglunds kd som verkar ha tappat en hel del väljare. Björklund körde på samma linje som Reinfeldt och i mitt tycke har de blivit lite för försiktiga i sin politik.

Nu får alla en välbehövlig semester och man får hoppas att det blir lite mer debatt och framåtanda i höst.

1 svar på ”Då är Almedalsveckan över

Lämna ett svar