Hur kan en far döda sitt barn?

Jag blir förskräckt när jag läser artikeln om pappan som dödat sin 7-årige son. Hur kan man gå så långt i ett gräl? Något måste klicka i huvudet på en sådan människa och folk i hans närhet borde ha sett att något var fel tidigare. Varför agerar man inte då man ser att en familj inte fungerar som den ska? Det är vår skyldighet att lägga oss i när barn far illa. Att döda någon av sitt eget kött och blod tyder på att något gått snett sedan länge.

Som barn ser man upp till sina föräldrar och försvarar dem mot allt och alla. Det ska mycket till för att ett barn ska vända sig mot en förälder. Att svika den tilliten och vända sin vrede mot barnet är i mina ögon ofattbart. Jag försöker förstå hur detta kunde ske men det är omöjligt. Att skada barn eller djur som är så beroende av oss vuxna människor är oförlåtligt. De har ingen chans mot oss.

Hur många fler barn mår dåligt nu under sommaren, med föräldrar som dricker och bråkar? Solen skiner, vattnet är varmt och alla ska njuta av sommaren. Men hur många får göra det? Det pågår gräl och drama i vår närhet och vi måste ha ögonen öppna och ingripa innan något hemskt händer. Den skyldigheten har vi som medmänniskor.

 

Lämna ett svar