Är det på uppmaning av socialdemokraterna måntro

Som aftonbladet skriver så mycket om barnfattigdom. Juholt gick ju ut med att sossarna skulle bekämpa barnfattigdom och sedan dess har aftonbladet skrivit åtskilliga artiklar om det. Senast idag om Lisa Miskowsky som säger att hennes föräldrar hade det svårt under hennes uppväxt.

Hur många föräldrar har inte haft det fattigt under många år? Mina var inte rika och min mans var inte rika. Jag fick aldrig de äkta modekläderna utan kopior på dem. Vi hade inte råd med de rätta märkena och visst blev jag retad många gånger. Samma sak har säkert flera varit med om. jag tror det är värre idag då det finns så många måsten, som mobiltelefon, data, spel och filmer. Jag sparade min veckopeng så att jag kunde gå på bio ibland, idag ska ungarna ha filmer på löpande band. Man måste ha filmkanaler på tv för annars skäms barnen inför sina kompisar. Den kan vi inte gå hem till för de har inga filmkanaler.

Detta med barnfattigdom är inget nytt fenomen, utan har alltid funnits. Det var likadant under den socialdemokratiska regeringen och till och med värre under en lång tid. Skulle man följa med på skolresor så fick ens föräldrar spara en lång tid innan. Födelsedagskalas har jag haft ett i mitt liv, för vi hade inte råd med sådant.

Semester var något vi inte åkte på när jag var liten. Någon vecka kunde vi kanske åka till släktingar, eftersom min far arbetade på sj, åkte vi gratis på tåget. Annars skulle vi aldrig ha haft råd att åka någonstans. Bil skaffade vi först när jag var tio år. En begagnad Ford Cortina, som var rena drömmen för oss. Mina föräldrar arbetade mesta delen av sommaren. Jag var ett barn med nyckel i ett snöre runt halsen.

Men trots detta har jag inga men idag. Jag handlar inte ohejdat sådant jag fick försaka då. Jag lider inte idag av att inte ha fått allt som andra kanske fått. Avundsjuk är jag inte heller utan är bara glad att andra har det bra, eftersom jag är glad över den kärlek jag fick från mina föräldrar. Vilket är mer värt för mig idag än skolresor och semestrar. Jag var ett älskat barn.

Detta tror jag är mer värt för barn att veta idag också och uppväger många skolresor. Jag tycker aftonbladet ska ta upp den misshandel och vanskötsel som många barn blir utsatta för istället. Tror att många barn mår sämre av det än om föräldrarna kan köpa dataspel eller mobiler till dem.

Lämna ett svar