Utrikesministern kommenterar läget just nu

Jag är inte förvånad över att man inte kommit fram till en överenskommelse angående mellanöstern. Samtalen i USA kommer att återupptas idag och läget är ganska låst verkar det som. Båda sidor håller hårt på sina priciper och har gjort det under en överskådlig tid nu. Minsta lilla som någon av parterna ger med sig är en framgång och det måste på papper så fort som möjligt.

Angela Merkel borde vara lite mer återhållsam i sina kommentarer angående ekonomin i de sydligare länderna inom EU. Tysklands ekonomi är inte så särskilt stabil den heller. Hennes egen ställning i Tyskland är ju inte heller det. Men hon är ofta den som gapar högst.

Att inte pakistan och USA är så såta vänner längre är kanske inte så konstigt. Men har man som Pakistan hyst en terrorist får man faktiskt ta att andra länder är misstänksamma. Att hota med att öppna gränsen mellan Pakistan och Afghanistan är verkligen att vifta med röd flagg. Det verkar som att detta kommer att bli ännu en oroshärd.

Bildt har rätt i att sommaren blir varm. Den som vill läsa hans inlägg angående detta kan gå in på länken nedan.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/07/12/annu-inget-besked/

 

Lämna ett svar