Ett annat semesterminne

En semester jag inte heller glömmer är den då vi åkte runt med vår husvagn för att få lite sol. Precis som vädret varit i juli var det den sommaren också. Vi bestämde att denna semester skulle vi inte ha bestämda mål utan åka dit där solen lyste. Först åkte vi till Karlskrona som ha en fin camping och vid framkomsten kunde jag lägga mig i gräset och sola.

Efter endast ett par timmar började det duggregna. Detta fortsatte i flera dagar och det kändes tröstlöst. Vi packade ihop och åkte till Timmernabben utanför Kalmar. Härligt solen lyste och nu följde några dagar med sol och bad. Men så kom regnet dit och vi kände att det var dags att röra på oss. Så i strilande regn åkte vi mot västkusten. Denna sommar hade det regnat mycket just i småland och vissa områden var översvämmade. Men vi klarade resan utan att behöva vada oss fram.

Vårt mål var Tylösand utanför Halmstad. Vi blev hänvisade till en plats nere i en grop och vägen svängde ganska tvärt ned dit. Men det gick bra och vi packade upp förtält och stolar. Kvällen var fin och det blev mat ute. Morgonen vaknade vi till sol och då placerade vi oss ute med hundarna. Våra ungdomar som var med ville in till Halmstad och tog bussen så fort de ätit.

Det var så skönt att sitta i solen och mannen som var orolig för ett träd som stod vid den tvära svängen vid vägen ned i gropen gick bort till receptionen för att få dem att såga ned det. Vi hade aldrig klarat av att köra upp samma väg utan att slå i trädet. Jag satt utanför förtältet med hundarna och läste, då det började duggregna lite smått. Jaha, bara att dra sig in i förtältet då med hundarna.

När jag suttit där en stund började det regna på riktigt och jag drog igen fönster och allt annat som var öppet. Då var det som himlen öppnade sig och det började vräka ned. En liten flod började leta sig in i förtältet, så in med hundarna i husvagnen och upp med allt som låg på golvet. Tillslut stod jag på trappan till husvagnen och såg folk komma med motorsåg och såga ned trädet. Så bra då skulle vi kunna ta oss därifrån sedan. Mannen kom och såg eländet vi befann oss i, rusade upp ännu en gång till receptionen för att försöka få en annan plats som vi kunde stå på. Jag ringde ungdomarna som var på hemväg och bad dem skynda sig.

Mannen hade hittat en torrare plats att stå på och vi rev förtältet på några minuter. Slängde in det i bakluckan på bilen, ungdomarna tog stolarna och jag hundarna. Vi rusade upp mot den andra platsen. Jag lämnade alla där och sprang tillbaka till bilen, hjälpte till att koppla på husvagnen. Det var precis att vi kom runt i kurvan och hade inte trädet blivit nedsågat så hade det inte gått.

Väl uppe på den nya platsen som var ganska torr och högre upp, slutade det att regna. Vi fäste upp linor där vi hängde förtältsmattan som var dyngsur och liet annat som blivit vått.

Vi stannade i Tylösand tre dagar tills det började regna igen. Ett litet stopp vid kullens camping i skåne där solen sken som tur var, blev det innan vi gav upp och åkte hem. Där började vi fundera på att åka ut i Europa på semester.

Lämna ett svar