Internet är bra och dåligt

Bra för att man kan ha kontakt med människor långt bort och kan skaffa sig nya vänner. I dessa tider när man är så uppbokad och inte hinner träffa alla man vill fysiskt så är internet bra. Man kan lära sig en hel del och delta i grupper långt bort. Många människor kan samlas och diskutera.

Internet är dåligt då vissa är ute efter att skada. Pedofiler jagar efter barn att förgripa sig på. Barn som endast vill att någon ska se dem och mår dåligt inuti av olika orsaker. Det finns så många måsten för våra unga. De måste ha vissa kläder och prylar för att bli accepterade. När föräldrarna inte kan eller vill köpa detta, försöker de få tag i pengar för att själva köpa dem. De är ju oftast för unga för att få arbete så då säljer de vad de har, sina kroppar.

Med fasa läser jag att samhället inte klarar av att hjälpa dessa barn. Eftersom de är barn förstår de inte konsekvenserna av att sälja sina kroppar och att de kommer att må ännu sämre efteråt. Vi vuxna är de som ska hjälpa dem förstå detta och har det redan hänt måste vi ge dem hjälp att förstå att det inte är de som är de dåliga människorna. Det är de vuxna som köper deras tjänster och struntar i att det är barn.

Vi har jättebra utbildningar för läkare och då ska det också ingå hur man tar hand om ett barn som mår psykiskt dåligt. För det gör man om man vill skada sig själv. Antingen genom att de skär sig eller säljer sina kroppar. Att växa upp med ångest inom sig gör att man som vuxen ofta inte klarar av att leva normalt. Samhället måste ta sitt ansvar.

Lämna ett svar