Hur många människor är kidnappade ?

Efter att ha läst i aftonbladet om de två danska medborgarna som är kidnappade av de somaliska piraterna, börjar jag fundera på hur många som egentligen är kidnappade av olika gerillor runt om i världen. Två svenskar blev nyligen tillfångatagna i Ogadenprovinsen och det är väl inte gerillan som har dem men hur mycket kan man lite på det landets regering? I Columbia sitter väl flera i fångläger i knarkmaffians garn.

Borde inte landets regeringar ta i med hårdhandskarna när det gäller detta. Alla dessa pirater och gerillor stjäl liv från helt oskyldiga människor som till och med hotas med döden. Visst kan man tycka att de inte har där att göra och borde veta att de riskerar att dödas om de vistas i dessa områden, men det är människor vi pratar om och deras liv.

Somalien är ett fattigt land och Sverige bland andra ger bistånd till landet. Ska vi då tåla att våra medborgare tas tillfånga av pengagiriga pirater? Nej, säger jag. Dra in biståndet om inte landets regering gör något åt detta. Vi ska inte behöva skicka militär till havet utanför för att freda båtar och människor. Sätt åt dessa nu.

Lämna ett svar