Hur semestrar du om du har någon semester?

Alla har ju inte semester men många har det och jag funderar lite på hur man semestrar. Aftonbladet har en artikel som säger att många tar bilen på semestern. Kan det bero på att vi passar på att hälsa på hos släktingar och vänner ? En del kör väl på våldgästning, vilket inte är så populärt. Andra bjuds ju in till släkten som bor långt bort och man kan umgås lite längre tid.

Jag bodde i många år långt från mina föräldrar, som var glada över att träffa mig ett par veckor varje år. Avståndet gjorde att det bara blev just under semestern. Sedan hade jag en bekant som våldgästade hos mig varje år tills jag satte stopp. Jag kände inte för att agera hotell, reseguide och restaurang när jag helst bara ville koppla av. Blev aldrig bjuden tillbaka så det blev lite för bra tyckte jag.

Nuförtiden åker vi som jag berättat iväg ut på äventyr. Men en del år har jag tillbringat hemma, då jag inte haft råd att åka någonstans. Ett bra tillfälle att upptäcka nya platser i sin närhet. Jag tog färja ut på öar och promenerade runt och bara njöt av att finnas till. Sedan var det faktiskt skönt att komma hem till sin egen säng och kunna duscha när man ville. Jag led inte av att vara hemma. Visst hade det varit roligt att ha haft mer pengar att röra sig med men det finns gratisnöjen som man kan förgylla sina dagar med.

Vad ni än gör så njut av sommaren så länge den varar. Just denna sommar kommer aldrig igen.

Lämna ett svar