I en bisats ändrar Waidelich sossarnas inriktning

Socialdemokraternas ekonomiske talesman uttalar sig i en liten webbtidning med mycken liten spridning och ändrar i en bisats socialdemokraternas inställning till EMU. Tommy Waidelich är 48 år och säger att under hans livstid kommer det aldrig att bli något samarbete med EMU. Sägas bör att medellivslängden för män i Sverige är 78 år, så han fastställer att under kommande 30 år säger man nej till samarbetet. Vilket är rätt konstigt då partiet röstade i mars år 2000 om man skulle säga ja eller nej till det, som resulterade i att 234 st röstade för och 113 st mot EMU. Men vid folkomröstningen år 2003 sade svenska foket nej och man lade samarbetet åt sidan för tillfället.

Socialdemokraterna har inte haft någon ny omröstning i denna fråga som säger att man ska ändra inriktning, men det har Waidelich nu gjort i en bisats. Borde han inte ha kollat upp inställningen bland de övriga i partiet? För detta sänker trovärdigheten ytterligare till den partiledning som nu styr partiet. Jag skulle vilja säga att det verkar som att de arbetar efter mottot:” var och en gör som de vill.”

Vad säger det om partiledaren? Det verkar inte som att man enats om partipolitiken och inte pratar med varandra. Det räcker inte med att klappa varnadra på axeln då man möts och säga: hej kamrat.

Tänk, bara på hur det skulle se ut med socialdemokraterna i regeringsposition. Ingenting förankras i partiet utan uttalanden smattrar som regndroppar på rutan och fastställda riktlinjer bryts hela tiden.

Ett råd Tommy, tänk först och tala sedan.

 

Lämna ett svar