Man undrar lite vad rebellerna tänker

I Tripoli har rebellerna tagit sig in i Ghadaffis palats och ävens hans barns bostäder. Den lyx de möter får många av dem att gråta. Det är som att familjen levt i en sagovärld som resten av befolkningen inte ens kan drömma om.

Här poserar en rebell i dotterns soffa av förgyllt guld. Det ser ut som att familjen nyss varit där med dvd filmer och annat framme. Kokkärl står på spisen precis som de nyss vore använda. Måste vara en overklig syn för de som kommer in. Många av familjen kläder provas och allt som symboliserar dem förstörs, men rebellerna vill inte plundra eller förstöra annat.

Aftonbladets reportrar har tagit sig in i palatset via underjordiska gångar och säger att det är som att vara i en sagovärld, där de boende kan väntas komma gående när som helst. Privata saker ligger på borden och kokkärl står på spisen. Ghadaffi kanske var kvar där när de första rebellerna tog sig in, gömd bakom någon vägg? Sedan slank han iväg genom någon gång och undkom dem. Det kanske finns kameror uppsatta så han kan se alltihop? Vem vet vad en sådan galen person kan ta sig till.

Man har provat hans golfbil som han använde och tagit kort i det tält han har uppställt. Där tog han mot alla besökare och ett kort av Tony Blair finns uppsatt på väggen. Hans sons strandhus har genomsökts och fyra lyxbilar har körts därifrån. Denna lyx rebellerna möter är säkert något ofattbart för dem.

 

 

Lämna ett svar