Läser en artikel i aftonbladet

Där transportforskare säger att man borde göra det dyrare att ta bilen. Höj bilförsäkringen säger han. Så nu har vi en av dessa 08-or som tycker till igen och inte begriper hur viktig bilen är för människor som bor på landsbygden. Vi har inte bussar eller tunnelbana som går var tionde minut eller ens varje kvart. Har vi tur kan vi åka buss en gång i halvtimmen och på vissa ställen går det an buss om dagen.

Hur har denne transportforskare tänkt att vi ska kunna ta oss till arbeten, dagis, skolor och affärer? Hör en röst i mitt huvud som säger: “Tänkte inte på det”. Visst höj försäkringen och låt bussarna på landsbygden gå var tionde minut, samt att vi kan ha våra hundar och barn med oss utan problem. Då ska jag heja på och tycka att det kan vara bra.

Vi har ju också våra underbara vintrar, där vägar stängs och med lite tur kan man åka i konvoj bakom en snöplog så man tar sig till arbetet. Men om alla som bor på landsbygden blir arbetsbefriade med lön under vintermånaderna så visst, höj bilförsäkringen bara. Nej, ärligt talat är detta förslag käpprätt åt skogen.

Var sker de flesta bilinbrotten, bilolyckorna och stölder av bilar? I städerna vilket gjort att bilförsäkringarna har höjts även för oss på landet. Ska vi stå i skamvrån för att vi är tvungna att ha bil och oftast två bilar då arbetsplatserna ligger åt olika håll? Höj bilförsäkringen för dem som bor i städerna så att de övergår till kommunala färdsätt men tvinga inte föräldrar att stå med barn i kylan och vänta på bussar som kanske inte ens kommer. Så jag ger tummen ned för ännu ett idiotförslag.

Lämna ett svar